بازرگانی کریمی سان، فروش عمده و صادرات آجیل و خشکبار در مشهد

تخمه ژاپنی

خشکبار کریمی

زمان مطالعه 1 دقیقه

تخمه ژاپنی

تخمه ژاپنی در بین انواع مختلف تخمه ها مانند تخمه کدو، تخمه آفتابگردان و … طرفداران بسیاری دارد. این تخمه به صورت بو داده یا خام مصرف می شود. یکی از اصلی ترین اجزای آجیل های شب عید یا شب یلدا تخمه ژاپنی است. از طرفی این تخمه در مهمانی ها نیز طرفداران بسیاری دارد.

آشنایی با تخمه ژاپنی یا جابانی

تخمه ژاپنی که به نام تخمه جابانی هم شناخته می‌ شود، در واقع از هندوانه ای به نام هندوانه آجیلی برداشت می شود. این هندوانه قابل خوردن نیست و فقط برای برداشت تخمه ژاپنی، کاشت می شود. این تخمه طعمی شور و ملایم دارد. دانه‌ های آن کمی بزرگ ‌تر از تخمه هندوانه معمولی و قرمز رنگ هستند. همچنین این تخمه پوسته نازکی دارد که به راحتی جدا شده و به شکل خام یا بوداده مصرف می شود. تخمه جابانی یک خوراکی خوشمزه و مغذی است که می ‌تواند به عنوان میان وعده یا در ترکیب با دیگر انواع آجیل و خشکبار مصرف شود. این تخمه خواص زیادی برای سلامتی دارد، اما باید به مقدار متعادل مصرف شود.

تخمه ژاپنی
تخمه ژاپنی محصول کدام کشور است؟

برخلاف تصور رایج، این تخمه ربطی به کشور ژاپن ندارد. نام “ژاپنی” به دلیل شباهت ظاهری آن به تخمه‌ های ژاپنی و به اشتباه رایج شده است. نام صحیح این تخمه “جابانی” است که برگرفته از روستای جابان (ژابان، جابن) در نزدیکی دماوند است که محل اصلی کشت این نوع هندوانه آجیلی است. بنابراین تخمه ژاپنی یا جابانی در واقع محصول ایران و متعلق به روستای جابان در استان تهران است. توجه داشته باشید که این نوع هندوانه آجیلی در سایر نقاط ایران و حتی برخی از کشورهای دیگر نیز کشت می‌ شود، اما نام “جابانی” به عنوان نام اصلی و صحیح آن شناخته می ‌شود.

خواص تخمه ژاپنی برای سلامتی

تخمه ژاپنی یا جابانی، دانه‌ های قرمز رنگ هندوانه آجیلی هستند که به دلیل طعم و خواص مفیدشان، به عنوان یک خوراکی محبوب شناخته می‌ شوند. این تخمه در انواع آجیل های عید نوروز و یلدا استفاده می شود. تخمه ژاپنی علاوه بر طعم خوشمزه، خواص بسیاری برای سلامتی دارد .

شما اولین نفری باشید که در مورد این پست نظر می‌دهید.